Vacature Juridisch Medewerker

Logo Abdi JuristenDit betreft een vacature voor de functie van juridisch medewerker.

Wie zijn wij
Abdi juristen is een juridische praktijk voornamelijk gericht op civiele- en bestuursrechtelijke zaken in de regio Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Onze praktijk bevindt zich in de opbouwfase, waarbij wij vanwege een sterke groei op zoek zijn naar versterking.

Wat je gaat doen
Je beoordeelt, in het kader van de zaaksvoorbereiding- en begeleiding, juridische en inhoudelijke aspecten van processtukken (zaakdossiers) in veel voorkomende zaken in de algemene praktijk. Specialisatie kan in overleg plaatsvinden. Het bijhouden van relevante jurisprudentie en vakliteratuur is van groot belang. Je werkzaamheden zijn dynamisch. Soms werk je vanuit thuis, maar soms ben je onderweg naar een cliënt of naar de rechtbank. Je schrijft processtukken, correspondeert met de betrokken partijen en staat cliënten te woord. Ook lever je een bijdrage aan de coördinatie van de zaaksbehandeling.

Wat we je bieden

  • een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en een relevant netwerk op te zetten;
  • mogelijkheid om al tijdens je studie praktijkervaring op te doen;
  • flexibele functie die goed te combineren is met je studie;
  • goede regelingen voor verlof;
  • grote mate van zelfstandigheid in je werkzaamheden.

Wat we van je vragen

  • Je bent afgestudeerd op HBO of WO-niveau rechten of je zit in de afrondende fase van een bachelor of master in Nederlands recht;
  • je bent voor minimaal 4 uur en maximaal 16 uur per week inzetbaar, en
  • ervaring met juridische werkzaamheden is een pré.
    Je toont daarnaast initiatief om jouw (juridisch) standpunt naar voren te brengen èn om je kennis aan te vullen. Uiteraard besef je dat je in het begin met name een ondersteunende rol speelt. Je weet een zaak in een juridisch kader te plaatsen. Na gedegen onderzoek geef je de essentie ervan in een goed juridisch betoog weer. Je beschikt over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, een goed analytisch vermogen en goede contactuele eigenschappen. Het vermogen om snel te werken combineer je met een nauwkeurig oog voor relevante details. Je bent flexibel en raakt niet in de stress wanneer er veel zaken moeten worden afgedaan in een korte tijd. In deze zelfstandige functie ben je tevens een teamplayer en ben je in staat om je op een positieve wijze in te zetten voor het teambelang.

Interesse?
Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en wil je een bijdrage leveren aan de rechtspraktijk? Dan is deze functie bij Abdi Juristen iets voor jou.

Solliciteren kan via e-mail. Stuur je CV en sollicitatiebrief naar info@abdi-juristen.com

Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met mw. R. Samantar, Hoofd Juridische Ondersteuning via 085 – 06 05 921. Een online selectietest kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Spread the love